Kultura i sport

U Isakovu se održava Uskršnji festival od 60 godina prošlog veka. Sa nastankom KUD koje je preuzelo organizaciju, festival više nije lokalnog već međunarodnog karaktera koji broji oko 600 učesnika.

Još jedan od načina kako da se mladi zadrže u selu je kroz organizovanje sportskih klubova i aktivnosti. Ipak i ako je fudbalski klub do skoro postojao, već nekoliko godina se na njegovom terenu ne igra fudbal, a za to postoji nekoliko razloga, pre svega zbog malog broja dece i omladine, meštani ne praktikuju da se dovode i finansiraju igrači sa strane, a ujedno i igralište nije odgovarajućih dimenzija za takmičenje.

Inače istorija fudbalskog kluba u Isakovu je oduvek bila kurpulentna, po čemu govori i podatak da je klub čak 3 puta menjao ime, 70 godina je postojao FK « Hajduk », da bi 1997. godine promenio ime u « Isakovo » iz Isakova i takmičio se u opštinskoj ligi 10tak godina. 2015. godine je formiran klub « Sloga » koji se takođe takmičio u ligi. Najveći problem za opstanak klubova su predstavljale finansije i neadekvatnost fudbalskog terena.

Meštani nisu prestali da vole fudbal i sećaju se nekih zanimljivih priča iz perioda kada su se svake nedelje okupljali na travnatom terenu.

« Ranije smo imali organizovan fudbalski klub i oduvek smo imali fudbal u selu, voleli smo da trčimo za loptom u selu. Jedna generacija je imala dva zvučna imena Pasarelu i Garinču. »